Digitális fotókidolgozás

A digitális fényképezőgépek felbontásának rohamos növekedése, a memóriakártyák kapacitásának megnövelése, de legelsősorban valódi papírképek létrehozásának a lehetősége a digitális képkészítést a hagyományos negatív-pozitív technológia igazi versenytársává tette.

Sőt! Ma már a legkorszerűbb laborgépek -Pl. Fujifilm Frontier- a hagyományos nyersanyagokat is digitalizálja és a képkészítés során ugyanúgy kezeli a képanyagot, mintha az eredetileg is digitális állomány lenne. A Frontierekben három laser világítja rá a digitális képanyagot a hagyományos ezüstalapú színes fényérzékeny anyagra és a további kidolgozás ugyanúgy történik, ahogy már azt az analóg képkészítésnél megszokhattuk.

A megvilágított fotópapír a megfelelő vegyszereken áthaladva, kimosva, megszárítva hagyja el a a laborgépet. Az eljárás óriási előnye, a kiváló minőségen túl, hogy a rendszer a digitális fájlokon és a hagyományos színes negatívon kívül, fekete-fehér negatívot és színes vagy fekete-fehér diapozitívot is tud fogadni, de korlátozás nélkül képes színes nyersanyagból is fekete-fehér vagy barnított képet készíteni.

Ugyancsak hatalmas előny az analóg kidolgozáshoz képest, hogy ezzel a technológiával képeink korlátlanul alakíthatók, feliratozhatók, keretezhetők stb.

A végtemék színvonalának immár csak a kreativitásunk szab határt. A digitális képkidolgozás mind a hagyományos, mind a digitális fényképezőgéppel fényképezők számára elérhető üzletünkben.